I år hölls Citrix Summit I Las Vegas, USA. Med över 4000 deltagare blev det ett stort och lyckosamt event. Hälften av deltagarna var Citrixanställda och resterande del partners. På dessa två dagar var det inte mindre än tre keynotes och 80st sessioner och ”learning labs”, med andra ord ett intensivt schema med mycket att ta in. Den röda tråden genom hela partnerkonferensen var att mobila arbetssätt gör folk lyckligare och mer produktiva. Nyckeln för att företag skall kunna förenkla mobila arbetssätt för sina användare är att bygga en IT-plattform på Citrix Workspace Suite, en licens/suite som är ny. Över 500 000 licenser såldes sedan lanseringen april 2014.

 

De i särklass mest intressanta nyheterna, som vi samtidigt ser fram emot att få mer utvecklade under Citrix Synergy (där både partner och slutkunder deltar) i Orlando i maj 2015 är:

 

Förvärv av Internet of Things (IoT/sakernas internet) företaget Octoblu
Integrationen av produkter som GoToMeeting med Octoblu och mobila enheter kommer vara ett framtida arbetssätt
Protoyp på en mus för Citrix receiver till iOS
Workspace Cloud blir stora saken på Citrix Synergy
Citrix har köpt SanBolic och släpper Workspace POD som kommer leverera en helhetslösning med hårdvara och mjukvara tillsammans med utvalda partners (så som HP och dataON)
Framehawk kommer bli inkluderat i nästa version av XenApp/XenDesktop och möjliggöra en betydligt bättre användarupplevelse över uppkopplingar med hög paketförlust (så som iPad med 3G)
DesktopPlayer för Windows (enklare virtualisering direkt på klientdatorer), Linux VDA (få tillgång till båda Windows och Linux från XenDesktop) samt möjlighet att spela in sessioner från Director
XenServer 6.5 (arbetsnamn Creedence) är nu tillgänglig och ger den bästa prestandan någonsin
Receiver X1 innehåller nyheter som att man kan ha egna ”EULA” för bolagen och kunna anpassa utseendet betydligt enklare

Citrix Summit 2015

 

Vi avslutar med ett citat från Mark Templeton: För 5 år sedan när vi började tala om konsumentifieringen (consumerization) så skrattade folk/IT-avdelningar åt oss. Nu är det verklighet. Nästa steg är konsumentifiering^2.