Den 23-25 januari anordnade IGEL sin konferens ”Disrupt” i München, Tyskland. Det är första gången som Xenit närvarar på en IGEL-konferens och uppfattningen är att det har varit mycket givande.

Konferensdagarna inleddes på onsdagen med utbildningar. IGEL erbjöd tre stycken olika utbildningar. En för att utbilda sig och certifiera sig som IGEL Certified Engineer, en för att kunna utbilda sig inom IGELs produktutbud och den sista som är fortsättningar efter IGEL Certified Engineer för att utöka och bredda sin kunskap. Eftersom Xenit och undertecknad redan certifierade sig på Citrix Synergy 2018 förra gången så var det självklart att fortsätta med vidareutbildningarna.

På torsdagen startade den officiella konferensen och inleddes med obligatoriska keynotes. IGEL startade den första keynoten med en häftig öppning av konferensen där flera skateboard:are, cyklister och parkour:ers uppträdde. Det var en häftig start på en bra konferens. Under nästkommande keynotes delade IGELs ledning med sig av sin bild av året som gått och nya fokusområden inför 2019. Värden för IGELs keynotes var Doug Keeley som är ”Chief Storyteller”. Doug presenterade en mängd historier om personer i världen som har ”utmanat sig själva” (Challenge Everything, som också är IGELs värdeord) genom att försöka utföra det omöjliga, såsom t.ex. John Bramblitt som är en blind konstnär. Morgonen fortsatte med att Nathan Hill från Gartner presenterade hans syn på DaaS-trender (Desktop as a Serivce) och vad som har förändrats under de senaste 12 månaderna och hur det har påverkat ”End User Computing”.Under resterande tid av konferensen så fanns det möjlighet att gå på flera så kallade ”Breakout Sessions”. Sessionerna var väldigt varierande och handlade inte bara om IGEL’s produkter utan även t.ex. Microsoft produktutbud och grafikhantering (NVidia, AMD och Intel). Gemensamt för samtliga sessioner var att de hade ett huvudämne – ”End User Computing”, vilket var väldigt roligt att få lära sig mer av. Inte bara genom olika funktioner och tekniker, utan även av ren analys och statistik från Gartner.

Tycker ni att konferensen låter intressant så kolla gärna på IGEL:s officiella film innehållandes höjdpunkterna från Disrupt 2019.

Hör gärna av er om ni har några frågor om IGEL Disrupt 2019.

/Måns Hurtigh