Microsoft Ignite 2017 i Orlando, Florida är  nu avslutat och det har varit en intensiv vecka med många nyheter och tjänster som släppts eller som kommer släppas inom de närmaste månaderna.

Xenit var på plats med Tobias Sandberg och Joel Jerkin från vår Specialistavdelning. Här listar de några av de större nyheterna från Microsoft Ignite 2017:

Bing for Business
En ny intelligent sökupplevelse för Office 365 och Microsoft 365 som använder AI och Microsoft Graph för att leverera mer relevanta sökresultat baserat på din sökning. Den hjälper användare att spara tid genom att på ett intelligent och säkert sätt hämta information från företagsresurser som företagsdata, personer, dokument, webbplatser och platser samt offentliga webbresultat.

Microsoft Teams
Microsoft Teams kommer ersätta Skype for Business Online som den primära sammarbetsplattformen i Office 365. Det är ett byte som kommer rullas ut allt efter som och Microsoft kommer fortsätta erbjuda och supportera Skype for Business Online tills vidare, men målet är att till slut ersätta det helt och håller med Teams.

Skype for Business Server 2019
Man tillkännagav en ny version av Skype for Business Server 2019 som ska släppas under slutet av 2018. Det betyder att SfB kommer fortsatt leva kvar och vara supporterat under en tid framöver.

Exchange Server 2019
Utöver Skype for Business Server 2019 tillkännagavs även Exchange Server 2019 som kommer att släppas i slutet av 2018, då för vanlig produktion men det kommer även finnas en beta-version tillgänglig i början av samma år.

SharePoint Server 2019
Likt Skype for Business Server och Exchange Server kommer även en ny version av SharePoint Server släppas under 2018.

Office 2019
Till de serverprodukter som släpptes får även klientversionen Microsoft Office en ny version i form av Office 2019. Den nya versionen kommer finnas tillgänglig någon gång under 2018.

SQL Server 2017
Under Microsoft Ignite blev SQL Server 2017 publikt tillgängligt för produktion, som varit i förhandsversion under en tid. En av de stora nyheterna i SQL Server 2017 är möjligheten att installera det på Linux samt implementera med hjälp av Docker.

Windows Server
Windows Server kommer inte släppas i någon ny version utan här följer man Windows 10 spår med Feature Updates (Semi-Annual Channel Release). Windows Server 2016 uppdateras således till build 1709 som innehåller en hel del nya funktioner och förbättringar där mycket är relaterat till lagring och virtualisering i Hyper-V.

System Center
I likhet med nya builds för Windows Server kommer även en ny build för System Center-sviten, 1801.

Azure
I Microsoft Cloud, Azure släpptes över ett 20-tal nya produkter och funktioner som kommer rullas ut allt efter som. Några av dessa nya funktioner är:

  • Azure DDoS Protection
  • Azure FileSync
  • Azure Machine Learning Enhancements
  • Azure Quantum Services
  • Azure Global Vnet peering
  • PowerShell support in Azure Cloud Shell

 

Microsoft Ignite 2017

 

Vision Keynote – Satya Nadella (CEO Microsoft)

 

Ovan var bara ett urval av de senaste nyheterna från Microsoft Ignite 2017. Vi kommer under kommande veckor lägga upp mer detaljerad information om de senaste nyheterna på vår teknikblog, tech.xenit.se – så se till att hålla utkik där efter inlägg från Ignite.

Du kan även läsa mer om Microsoft Ignite på Microsofts egna sida.

 

Microsoft Ignite 2017 är slut för i år, tack för en bra vecka, vi ser redan fram emot nästa år!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har frågor!

#MSIgnite #UnboxYourBusiness