Bild

Måns Hurtigh, Konsult

Personlig utveckling kräver både tid och engagemang.

För mig har den största utmaningen under det gånga året varit min personliga utveckling, där jag gått från ett teknikertänk till mer av ett konsulttänk. Jag har tidigare arbetat med enstaka uppgifter och problem men jobbar nu istället med långsiktiga lösningar för våra kunder. Jag har vuxit i min roll och har hand om egna kunder vilket innebär ett betydligt större ansvar.

För en av våra kunder har vi under året satt upp en ny Windows Server 2016 miljö. De hade haft en hel del problem tidigare och vi har lagt mycket tid för att få ordning på den och göra den bra. Nu när vi gått i produktion har kunden varit väldigt nöjd. Trots att miljön har många användare, ca 150 stycken, så har vi upplevt ytterst få incidenter eller ärenden, och det är något jag känner mig väldigt nöjd med. Kunden har kunnat fokusera på utveckling istället för felsökning och jag personligen har fått lov att sätta mina färdigheter på prov.

Jag upplever att man nu för tiden ofta vill bli väldigt bra på saker. Man ska ha höga titlar och bra jobb, men få människor tänker på att det krävs mycket tid och engagemang. Den tiden och det engagemanget ryms sällan endast mellan 8–5. Man måste träna för att lära sig och lägga tid på det man vill bra på. Mitt personliga mål för 2019 var att bli konsult och det innebar att jag behövde anstränga mig och utmana mig med nya arbetsuppgifter, reflektera över vad jag gör och granska ifall det varit bra. Det lönar sig oftast i slutändan och ger en större chans att nå sina mål. Inför kommande år ser jag fram emot att ta mig an nya utmaningar och komma ännu längre. Jag ser framemot att slå mina egna personliga mål och att kunna överbriljera mig själv. Dessutom ser jag framemot alla roliga aktiviteter vi gör på här Xenit, det är något vi är väldigt bra på.

Vill du också jobba på Xenit?