Jobba på Xenit

Vill du också jobba med de bästa inom digital infrastruktur på ett fint kontor mitt i stan? Vi är alltid på jakt efter duktiga tekniker, specialister och konsulter. Se vilka lediga tjänster som finns för tillfället genom att besöka vi.xenit.se eller skicka en spontanansökan genom att "connecta" med oss.

Måns Hurtigh, Teknisk specialist

Ålder: 21 år
Tid på Xenit: Började som supporttekniker i februari 2015.
Bakgrund: Pluggade grafisk design på IT-gymnasiet. Har jobbat som barista, gallerivärd, inom hemtjänsten och frilansat som webbutvecklare.

 

Berätta om vad du gör på jobbet!
”Som teknisk specialist ser jag till att lösningarna fungerar som kunderna vill och så effektivt som möjligt. Jag arbetar med incidenter och tar fram nya tekniska lösningar. Till skillnad från många andra konsultbolag, jobbar vi nästan alltid här på kontoret.”

Hur kom det sig att du började på Xenit?
” Jag trivdes inte riktigt på något av de jobb jag hade efter gymnasiet. Som vikarie eller timanställd är det svårt att planera och jag ville ha ett jobb som jag kunde utvecklas på. Jag har alltid varit teknikintresserad och när jag hittade en annons om att Xenit sökte supporttekniker skickade jag in mina betyg och blev kallad på intervju. Efter det har det bara rullat på. Som supporttekniker jobbade jag mer med användarsupport. Jag började i servicedesk, svarade i telefon och löste problem. Parallellt med jobbet tog jag relevanta certifikat och efter åtta månader skickade jag in min ansökan för att bli tekniker. Nu har jag tagit nästa steg och blivit teknisk specialist.”

Vilka egenskaper är bra att ha som teknisk specialist?
”Man måste vilja lära sig nya saker, som teknisk specialist förväntas man kunna produkterna man arbetar med. Sedan tror jag det är bra att vara tävlingsinriktad, att man har en vilja att hela tiden bli lite bättre. I det här jobbet blir man aldrig klar, man utvecklas hela tiden. Det är det som är det bästa med jobbet.”

Hur är det att jobba på Xenit?
” Som medarbetare har man stor frihet under ansvar och du har stora möjligheter att bestämma över din egen kalender. Xenit är en väldigt bra arbetsgivare som verkligen tar hand om sina anställda. Det är mycket jobb, men det kompenseras av att man får vara med de bästa. Många av oss som jobbar här är väldigt unga och vi gör mycket roliga saker tillsammans.”

Xenit – Medarbetarcase – Teknisk specialist

Jonas Brammesjö, Seniorkonsult

Ålder: 30 år
Tid på Xenit: Började som konsult 2011
Bakgrund: Läste Data/IT på gymnasiet. Fortsatte med datateknik på Chalmers, men hoppade av efter ett år. Har också jobbat några år som IT-tekniker på ett tryckeri.

 

Varför började du jobba på Xenit?
”Jag kände att jag behövde nya utmaningar. Det kändes som ett självklart steg att börja på Xenit när möjligheten dök upp.”

Du är seniorkonsult, vad innebär det?
” Jag driver projekt, har kundansvar och säljer. Som konsult försöker jag lyssna in vilka utmaningar kunderna har och komma med förslag på nya lösningar som hjälper dem att nå sina mål. Att vara konsult är väldigt utmanande och utvecklande och man har mycket ansvar. Det känns alltid väldigt motiverande att göra sitt bästa för att kunderna ska bli nöjda.
Innan jag började på Xenit hade jag jobbat mycket med teknik, men inte med kunder. Nu är kunddialog en stor del av mitt jobb.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?
” Det allra roligaste är helheten och att man får göra så många olika saker. Man möter hela tiden nya utmaningar och måste sätta sig in i nya situationer och lösa de problem som uppstår på ett så snyggt sätt som möjligt.”

Vilka egenskaper är bra att ha som konsult?
” Man måste tycka det är motiverande att ta ansvar och tycka att det är roligt med utmaningar.
Som konsult måste man också kunna handskas med människor och att klara av att ibland hamna i stressiga lägen. Jag tror också att det är bra att vara karriärsdriven.”

Hur är det att jobba på Xenit?
” Det är väldigt bra. Xenit är rätt storlek där jag har stora möjligheter att påverka både bolaget och min arbetsdag. Som medarbetare på Xenit har man också stora möjligheter att utvecklas.
Vi är ett ungt gäng och alla som jobbar här är väldigt motiverade.”

Xenit – Medarbetarcase – Seniorkonsult

Adam Clark, Konsult

Ålder: 25 år
Tid på Xenit: Började som Teknisk specialist 2012
Bakgrund: Studerade Teknik/IT på gymnasiet, har en examen i datateknik från Chalmers.

 

Berätta om vad du gör på Xenit
” I min roll ingår mycket projektledning och att driva projekt framåt. Jag jobbar med Citrix produkter och ungefär 50 procent är tekniskt arbete där jag implementerar olika lösningar. Jag är också med i försäljningsdelen och jobbar mer och mer med kundvård. Jag är dessutom mentor och coach för några av de support- och juniortekniker som jobbar i servicedesk.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?
” Det är blandningen, att man får göra så många olika saker. Som konsult utvecklas man ständigt och man får göra det på flera plan samtidigt. Dessutom är det ett socialt jobb, jag har mycket kundkontakt och följer upp så att kunderna är nöjda och glada.”

Vilka egenskaper är bra att ha i ditt jobb?
” Dels handlar det om att vara tekniskt kompetent, även om man absolut inte måste kunna allt. Det mesta går att lära sig. Det är också bra om man är en proaktiv och social person.
Man ska kunna skapa tillit hos kunder och kunna kommunicera på ett vettigt sätt.”

Hur är det att jobba på Xenit?
” På Xenit får man testa på många olika saker och kan vara med och forma sin roll. Vi har en tävlingsinriktad och bra stämning. Tempot är högt, men vi försöker se till att alla är med på tåget. Vi hjälper varandra och är en grupp som verkligen kan steppa upp när det behövs. En stor skillnad mot andra IT-konsultföretag är att vi inte är uthyrda, vi har vår kompetens samlad här på kontoret.

Hur tänker du framåt?
” Det har hänt så fantastiskt mycket sedan jag började här och jag hoppas att det fortsätter
så. Tekniken har jag koll på, men jag skulle gärna utveckla den del som handlar om att coacha och motivera kollegor. Som ny är det mycket man ska lära sig och det kan vara svårt att veta vad som förväntas. Då är det guld värt att ha en mentor som kan hjälpa till att prioritera och guida rätt.

Xenit – Medarbetarcase – Konsult

Kontakta oss för mer info

Amanda Blom

Rekryteringsansvarig
amanda.blom@xenit.se
010-707 35 16

Kolla efter lediga jobb på vi.xenit.se!