Den 7–9 januari genomförs årets upplaga av Citrix partnerkonferens Citrix Summit 2019 i Orlando, Florida och Xenit är naturligtvis på plats. Mycket är sig likt jämfört med tidigare år men vissa justeringar och förbättringar har man dock valt att göra.

De första två konferensdagarna inleds med obligatoriska keynotes där Citrix ledning delar med sig av sin bild av året som gått och nya fokusområden inför 2019. Vad ser Citrix för globala megatrender? Hur kommer företag arbeta med moderna arbetsredskap framöver? Vad gör en arbetsplats attraktiv och hur mappas Citrix produktportfölj in i detta? Under huvudkonferensen, som dessvärre helt är under NDA, finns det möjlighet att följa 7 färdiga konferensspår men det går självklart även bra att bygga sin egen agenda utifrån alla de sessioner som hålls. I år finns det över 200 timmar med så kallade ”Breakout Sessions” att ta del av.En stor skillnad jämfört med tidigare år är att vi som Citrix-partner nu är välkomna att delta i en ny typ av Citrix ServTech, ett event som historiskt endast varit för Citrix-anställda. ServTech är en extra konferensdag på torsdagen, 10 januari, med stort tekniskt fokus och djupgående presentationer kring olika komponenter i Citrix produktportfölj. Presentationerna genomförs av de som faktiskt utvecklar produkterna och vi kommer både att få ta del av materialet i efterhand men också ges möjligheten att få svar på alla frågor vi samlat på oss.

För oss på Xenit, som mångårig CSA Gold- och CSA Specialist-partner, är det självklarhet att vara på plats här på Summit. Det är ett utmärkt tillfälle att tala och diskutera direkt med Citrix och kollegor i branschen, men även för att få inspiration och idéer inför det kommande året. Jag är själv med i ett partnerprogram som kallas Citrix Partner Advocate, vilket innebär att samarbetet mellan Xenit och Citrix förmedlas externt på olika vis – exempelvis genom intervjuer och marknadsföringsmaterial. Det är väldigt kul att se att Xenit uppmärksammas av Citrix både hemma i Sverige, Europa men även här i staterna på olika sätt.