Bild
Ladda ner case som PDF

RSM - Extern serverhall ger säker IT-miljö

Om RSM

RSM är ett globalt nätverk inom revision, skatt och rådgivning med mer än 38 000 medarbetare i 120 länder. I Sverige har RSM kontor i Stockholm och Göteborg.

 

Utmaning
Höga krav på eget serverrum

När RSM Göteborg skulle flytta till ett nytt kontor bestämde man sig för att se över möjligheterna att flytta kontorets servrar till en extern serverhall. Tidigare hade all utrustning funnits i ett serverrum på kontoret.

– Att ha servrarna på kontoret ställer höga krav. Förutom att det måste finnas yta, krävs det el, kyla och extra säkerhet i form av larm, lås, brandskydd och släckningsutrustning, säger Fredrik Högström, IT-ansvarig på RSM Göteborg.

 

Lösning
Hyr plats i delad serverhall

RSM hade sedan tidigare ett samarbete med Xenit som föreslog sin lösning XDC Colocation. Den innebär att RSM hyr plats i delad serverhall och att Xenit ansvarar för utrymme, el, kyla och säkerhet. Förutom planering och konfiguration, ansvarade Xenit även för den fysiska flytten av servrarna.

– Xenit är väldigt strukturerade, professionella och noggranna i sitt arbete. Det gjorde att flytten gick väldigt smidigt och alla kunde börja jobba direkt på det nya kontoret, säger Fredrik Högström.

 

Resultat
Gör det enkelt att växa

För de medarbetare som arbetar på RSM Göteborg, innebär den nya placeringen av servrarna främst en säkrare och stabilare IT-miljö. Xenit har tillgång till serverhallen dygnet runt, vilket ökar tillgängligheten och möjligheten till support. Genom att RSM nu har sina servrar externt, är det dessutom mycket enklare för kontoret att växa.

– Det finns många fördelar. För mig innebär den här lösningen mindre huvudbry för att saker och ting kan gå fel. En serverhall är ju byggd för att hantera servrar och känns mycket säkrare än att ha data och papper på samma ställe, säger Fredrik Högström.

 

 

Ställ en fråga!
Kontakt

Hej! Vad vill du veta om vårt kundcase?