Bild
Ladda ner case som PDF

HSB - Aktivitetsbaserade arbetsplatser

Om HSB

HSB är en medlemsägd kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. I Sverige finns 31 regionala HSB-föreningar och 3911 bostadsrättsföreningar. HSB har 4000 anställda. På HSB Göteborg jobbar cirka 300 personer.

 

Utmaning
Ett mer flexibelt kontor

När HSB Göteborg 2015 skulle flytta till nya lokaler, var ett av målen att hitta ett effektivt sätt att utnyttja kontorsytan på. Samtidigt ville man öka flexibiliteten och skapa möjligheter för nya samarbeten och större kreativitet.

– På det gamla kontoret fanns många skrivbord, men ändå aldrig någon plats. Vi ville skapa ett kontorslandskap som var mer flexibelt och fattade därför ett beslut om att ingen skulle ha personliga arbetsplatser, säger Per-Anders Melin, IT-chef på HSB Göteborg.

 

Lösning
Virtuella arbetsplatser med enkel inloggning

Tillsammans med Xenit, valde HSB Göteborg en teknisk lösning som gör det möjligt att arbeta aktivitetsbaserat. Under varje skrivbord i det öppna kontorslandskapet finns nu en RFID-läsare. Genom att lägga en tag – samma som används för att öppna dörrar och sitt personliga skåp – på skrivbordet kan medarbetarna enkelt logga in och ut på datorn. Med hjälp av RFDI-taggen har de alltid tillgång till sin virtuella arbetsplats, oavsett var i lokalerna de befinner sig.

– De största fördelarna är flexibiliteten och enkelheten. Med den här tekniken behöver du aldrig släpa med dig din dator, du kommer enkelt åt dina dokument både i kontorslandskapet och i mötesrummen, säger Per-Anders Melin.

 

Resultat
Färre skrivbord och större rörlighet

Tack vare de aktivitetsbaserade arbetsplatserna, behöver HSB Göteborg idag inte ha lika många skrivbord som tidigare. Rörligheten bland medarbetarna har blivit större och lokalerna har dessutom blivit nominerade till ”Årets snyggaste kontor”.

– Det har landat jätteväl. En förutsättning för att det skulle bli en bra upplevelse är att vi sedan tidigare har en VDI-plattform i världsklass, något vi också fått med hjälp av Xenit. Tack vare Xenit har vi nu hittat en lösning för det nya kontoret som vi är väldigt nöjda med, säger Per-Anders Melin.

Ställ en fråga!
Kontakt

Hej! Vad vill du veta om vårt kundcase?