Bild
Ladda ner case som PDF

Göta Energi - Stabilt, säkert och tillgängligt

Om Göta Energi

Göta Energi är ett elbolag med fokus på kundservice, kreativa erbjudanden och konkurrenskraftiga elpriser. Företaget är baserat i Göteborg och är en av de snabbast växande aktörerna på den svenska elmarknaden.

Läs mer om Göta Energi här.

 

Utmaning
Service med hög kvalitet

Sedan en tid tillbaks använder sig Göta Energi av Microsofts molntjänst, Azure. Det innebär att alla filer och data finns i molnet och att företaget inte längre har några databaser eller servrar på kontoret. I samband med flytten från Kungälv till större lokaler i Göteborg ville kunden bygga vidare på den inslagna banan och skapa en mer tillgänglig och säker IT-miljö för att säkerställa en hög servicenivå mot sina kunder.

”Vi vill kunna erbjuda våra kunder en hög kvalitet och bra service hela dagen. För att kunna göra det är det viktigt att alltid ha åtkomst till internet”, säger Andreas Svensson, databas- och IT-ansvarig på Göta Energi.

 

Lösning
Lager 7 brandväggar

För att möta kundens krav på tillgänglighet och säkerhet föreslog Xenit en redundant säkerhetsplattform från Palo Alto Networks, en leverantör av nästa generations brandväggar. Lösningen innebär ett betydligt bättre skydd än tidigare och minimerar dessutom risken för oväntade avbrott. Oavsett om en internetleverantör eller brandvägg slutar fungera så kommer Göta Energi åt sina system utan att användaren behöver märka någonting.

I samband med installationen av de nya brandväggarna har Xenit dessutom installerat switchar och trådlöst nätverk hos Göta Energi. I leveransen ingår även hantering av uppdateringar och större förändringar som rör såväl nätverket som Microsoft Azure miljön.

”Xenit är proaktiva och väldigt kunniga. De är strukturerade och väldigt enkla att ha att göra med”, fortsätter Andreas Svensson.

 

Resultat
Inga avbrott och hög redundans

Med Palo Alto Networks har Göta Energi nu en redundant plattform med hög prestanda och hög säkerhet. Det grafiska gränssnittet är enkelt att arbeta med men också enkelt att underhålla.

”Vi är väldigt nöjda med lösningen och har inte haft några avbrott på grund av brandväggarna”, säger Andreas Svensson.

Plattformen innehåller dessutom flera extra funktioner som ger ett aktivt skydd mot hot och virus på internet eller i det interna nätverket. Funktionerna skyddar bland annat användarna från att besöka skadliga adresser och ger en nära inpå realtidsuppdatering av signaturer för skadlig kod.

Ställ en fråga!
Kontakt

Hej and Välkommen! Fråga mig gärna om du har några frågor, jag hjälper gärna till.