Aktuellt

Möt vår tekniska specialist Simon som varje dag arbetar med att utföra hjältedåd för våra kunder

Simon, vad innebär ”Unbox your business” för dig i din roll på Xenit?
Lite vad det låter som: man kan se kundens verksamhet som en låda, titta på den, packa ur den och utifrån det utforma den modellen som kunden själv vill ha. Kunden har kanske potential att göra så mycket mer än vad den är medveten om med det vi redan har, man får titta på deras miljö och se vad de behöver. Man vill förbättra deras arbetsplats genom att tänka på det utifrån, från ett annat perspektiv, och se vad kan vi göra för att göra det bättre. Sen är det viktigt att vi internt också hela tiden tänker på att förnya oss för att inte fastna i samma spår.

Läs hela inlägget

Xenit är på plats för Microsofts partnerkonferens Inspire (tidigare WPC) som i år hålls i Washington D.C., USA. Med över 17 000 deltagare från 140 olika länder är det onekligen ett av branschens absolut viktigaste och mest välbesökta event.

 

Fokus på Inspire är Microsofts ”roadmap” för kommande året, nätverka och skapa kontakter, ta del av ”best practices”, andras erfarenheter och ta del av Microsofts senaste produktinnovationer.

Läs hela inlägget

Den 12 maj anordnade ITG (IT-gymnasiet i Göteborg) sin årliga ”ITG Awards” för hela skolans elever, lärare och samarbetspartners.

Xenit var på plats för att dela ut pris i kategorin ”bästa problemlösning”. Vinnaren blev Adam Frithiofson med sin unika egenbyggda floppyorgel som spelade ”Don’t stop believin”.

Priset som Xenit sponsrade med var att få skickas upp i molnet och genomföra en segelflygning.

Läs hela inlägget

Idag välkomnar vi Petter, Xenits nya nätverksspecialist! Petter kommer att ingå i vårt team av Specialister där han kommer ha ett stort fokus på brandväggar och annan nätverksutrustning.

På fritiden sysslar Petter med dykning, squash och golf, men har också testat på fallskärmshoppning på Nya Zeeland. Petter är dessutom gammal trummis, i juni ska han upp till Stockholm och se Guns N’ Roses som är ett av hans favoritband sedan länge.

Läs hela inlägget

Möt vår tekniker Tobias som varje dag arbetar med att utföra hjältedåd för våra kunder

Tobias, vad innebär ”Unbox your business” för dig i din roll på Xenit?
För mig handlar det främst om att jag vill vara med och utveckla kunden, se vilken potential som finns i de möjligheterna vi erbjuder. Jag vill inte bara göra så att det fungerar utan göra det ännu bättre än så! Jag försöker att ständigt se potentialen i möjligheten att förbättra någonting även stort eller litet.

Läs hela inlägget

Nu är 2017 års kundundersökning sammanställd och vi är väldigt stolta över att kunna presentera det fina resultatet!

Vi har i år fått det högsta resultatet hittills i vår undersökning. Med ett totalindex på 4,62 av 5 möjliga visar resultatet att majoriteten av respondenterna är mycket nöjda med samarbetet och det arbete som Xenit utfört under 2017.

Läs hela inlägget

Vi på Xenit ger våra kunders medarbetare bättre förutsättningar till distansarbete, samarbete mellan kontor och frihet i val av enheter, arbetstider och arbetsplats. På ett sätt med hög säkerhetsmedvetenhet.

Vi lever som vi lär! Xenit har startat ett pop-up kontor på Mallorca där vi arbetar från vårt konferenshotell istället för från kontoret i Göteborg. Kundleveransen och mötena är desamma tack vare virtuella skrivbord (Citrix) och Skype (Microsoft), men på sydligare breddgrader. Som en bonus får vi även möjlighet att umgås och lära känna varandra bättre – särskilt viktigt och roligt med tanke på alla nya medarbetare som börjat hos oss under våren.

Xenit pop-up Mallorca – Business as Usual #UnboxYourBusiness

Läs hela inlägget

Även i år är Xenit på plats när Citrix Synergy går av stapeln!

Här ser vår CTP Simon Gottschlag Vision Keynote från första raden.

Läs hela inlägget

Hårt slit lönar sig!

Vi kan stolt berätta att Xenit har tagit den fjärde av totalt fyra specialistcertifieringar hos Citrix och vi kan nu även kalla oss för ”Mobility Management Specialist”!

Läs hela inlägget

Igår firade vi treårsjubileum med vårt event ”En öl på Xenit – med fokus på digital infrastruktur”. Eventet blev fullsatt och stämningen var på topp. Vi åt surdegspizzor från Brewers Beer Bar och kvällen till ära fyllde vi vår ölkyl med egenscriptade Xenitöl!

Läs hela inlägget