Aktuellt

För tredje gången på sex år är Xenit med på Dagens industris lista över snabbväxande företag. För att kvalificera sig till Di Gasell måste man ha vuxit uthålligt, lönsamt och organiskt.

– Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans lyckats växa på ett sunt sätt och att vi är ett av de bästa bolagen i Sverige på just det. Vår ambition är att vara den bästa arbetsplatsen och det skapar i sin tur förutsättningar för tillväxt och bra kundrelationer, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit hamnar på plats 143 bland Gasellföretagen i regionen. Sedan starten 2009 har antalet anställda ökat varje år och Xenit har idag 40 medarbetare.

– Vi tror på tillväxt och att vara ett företag i ständig rörelse. Samtidigt är det viktigt för oss att växa med kvalitet och lönsamhet. Med ständiga förbättringar, glada medarbetare och nöjda kunder är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Linus Lindström.

Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

Läs hela pressreleasen här

För mer information:

Linus Lindström, VD
E-post: linus.lindstrom@xenit.se
Telefon: 010-707 35 02

 

 

#UnboxYourBusiness #Xenit1337

Är du nyfiken på molnet och intresserad av att lära dig mer kring principerna runt cloud computing?

 

Microsoft Azure är en ständigt växande svit av molntjänster som hjälper företag och organisationer att lösa sina tuffaste affärsutmaningar. Sviten möjliggör för användaren att snabbt bygga, testa, rulla ut och hantera infrastruktur och applikationer – var som helst.  Workshoppen syftar till att ge er full förståelse för möjligheterna som kommer med vår molnplattform.

 

Workshoppen Azure Cloud Essentials omfattar de grundläggande elementen och förmågorna hos Azure-plattformen. Vi går från att sätta upp styrmekanismer och struktur till att rulla ut en virtuell maskin (VM) i Azure.  Workshoppen ger er en grundläggande kunskap i hur att bygga en solid infrastruktur för din Azure-miljö.

För mer information och anmälan för respektive datum:

 

Workshopen kommer att hållas på Microsofts nya kontor på Regeringsgatan 25 i Stockholm.

 

För frågor gällande vår Azure workshop, kontakta Fabio Hallerstedt på Xenit.

 

Microsoft Ignite är ett årligt event för slutkunder och partners där Microsoft delar med sig av sin vision för det kommande året. På plats i Orlando, Florida fanns Xenits Linus Lindström, Jonas Back och Tobias Sandberg som följde eventet live. 

 

Skulle ni vara intresserade av att vi kommer ut till er och presenterar en sammanfattning av Microsoft Ignite? Hör gärna av er Jonas Back (010 7073507) eller Tobias Sandberg (010 7073543) på Xenit.

 

Nedan gör vi en sammanfattning av utvalda nyheter som släpptes på Ignite i år:

Azure

Många sessioner handlade om Windows Virtual Desktop och teknologier kring detta till exempel MSIX och App Attach. Det är tydligt att Microsoft går hårt in på spåret med Virtualized Desktops and Apps.

Azure Arc gör det möjligt att från Azure managera resurser oberoende om de finns i datacenters, edge eller multi-cloud.

Windows Server sessionerna handlade mycket om hur migrering till Azure ska ske och Windows Admin Center hade många nyheter kring Hybrid.

 

Power platform

Microsoft Flow byter namn till Microsoft Power Automate och ingår därmed i Power platform bestående av Power BI, PowerApps och Power Automate.

Power Virtual Agents, en lösning för att bygga chattagenter med knappt någon kod alls är nu tillgänglig i Public Preview. Det gör att alla i en organisation, oavsett teknisk förmåga, kan skapa och distribuera intelligenta virtuella agenter, som kan vara tillgängliga externt eller internt.

 

Security, Compliance, and Identity

För de som använder Microsoft Information Protection så kommer det bli möjligt att se hur mycket känslig data som finns i miljön. Det kommer även inbyggt stöd i Office för att klassificera data på fler plattformar och även i tjänster som Teams, SharePoint och PowerBI.

Nytt för Ignite var Microsoft Compliance Score som hjälper organisationer att förenkla och automatisera riskbedömningar för Office 365 och Azure och ger rekommenderade åtgärder för att hantera riskerna. Med Microsoft Compliance Score kan man kontinuerligt övervaka sina efterlevnadsprinciper istället för att förlita sig på utvärderingar vid specifika tidpunkter.

En nyhet för stora organizationer med flera on-premises AD forests är Azure AD Connect cloud provisioning.

 

Microsoft 365

Den kanske största nyheten inom M365 är Project Cortex som hjälper organisationer att sammanställa ostrukturerad information i så kallade Knowledge Center i wiki-liknande format. Rent konkret, säg att du besöker en SharePoint sida eller får ett mail som i texten innehåller ett projektnamn. Project Cortex kan identifiera detta och skapa en länk som gör att du kan få upp mer information om detta projekt, vilka personer som arbetar med det, aktuella filer mm. Allt detta är AI-baserat men sedan finns det möjlighet att manuellt ändra dessa sidor.

baserat men sedan finns det möjlighet att manuellt ändra dessa sidor.

Med Microsoft Fluid Framework så kommer användarna kunna samarbeta på dokument på ännu fler sätt och från ännu fler enheter än idag.

…och självklart såg vi många förbättringar i Teams, OneDrive och SharePoint.

Microsoft gör allt för att göra oss mer produktiva och för att mäta detta introducerar de Microsoft Productivity Score som ger insikt i hur mycket användarna samarbetar i dokument och möten. Det ger IT avdelningen en bättre insikt i hur en organisation fungerar och gör det möjligt att identifiera förbättringsmöjligheter samt även utföra proaktiva åtgärder. Ett exempel på detta kan vara långa inloggningstider vilket man kan lösa genom att ersätta med SSD diskar för att få upp produktiviteten. Detta är just nu i Private Preview.

Administratörerna blir också glada över alla förbättringar i Microsoft 365 Admin Center och Exchange Admin Center som ni kan testa redan idag på. Exchanteamet annonserade samtidigt lite fler nya funktioner som ni kan läsa om här.

Även Office Desktop applikationerna i sig får flera nya säkerhetsfunktioner med Appliation Guard for Office som skyddar mot bland annat Ransomware och sedan tidigare har vi Office cloud policy service  och Security Policy Advisor.

Managed Meeting Rooms är en ny tjänst för att enklare kunna hantera Microsoft Teams Rooms. Produktiva möten är viktiga och denna tjänst ser till att Teams mötesrum är säkrade, uppdaterade och proaktivt övervakas. Finns just nu i Private Preview.

Microsoft Endpoint Manager är det nya gemensamma produktnamnet för Configuration Manager och Intune. Microsoft väljer att förena dessa två produkter under ett och samma tak för att förnkla och förtydliga budskapat om vad deras deployment och management lösning är för framtiden. Endpoint Manager blir en helhetslösning för kunder, oavsett om man kan nyttja molnets möjligeter eller inte. Fokuset ligger dock på att man ska försöka utnyttja kraften ifrån molnet genom att koppla ihop Configuration Manager och Intune, så kallat Co-management, som då ger tillgång till Desktop Analytics. På så sätt får man tillgång till mer data, analyser, uppdateringsstrategier, applikationskompabilitet och mycket mer. En av fördelarna är att man kommer kunna använda ett och samma webgränsnitt för att managera både on-premise och cloud enheter.  För att underlätta licensieringen för co-management väljer Microsoft att inkludera detta för alla som idag redan kör Configuration Manager.

Desktop App Assure utökas med stöd för Microsoft Edge och Windows Virtual Desktop där Microsoft hjälper till uppnå applikationskompabilitet så att man ska kunna börja använda dessa nya produkter.

 

Microsoft Edge, Search & Bing

Edge, med ny ikon, släpps i början av nästa år och kommer ha stöd för mycket som företag efterfrågar kring inställningar, deployment och framförallt Internet Explorer mode. Sökning blir också bättre, till exempel kommer du kunna söka efter personer med ”natural language” och på titel och plats eller söka efter akronymer för att hitta intern information.

Med 1991 olika sessioner är det enormt mycket information att sammanfatta men hör som sagt gärna av er till oss om ni vill veta mer om något visst ämne. Xenit arrangerar flera dragningar närmaste veckorna för att sammanfatta Ignite.

 

#MSIgnite #UnboxYourBusiness

Vi kan med en otrolig stolthet meddela att Amanda Blom, rekryteringsansvarig på Xenit har hamnat på HR Sveriges 2019 års lista över ”Sveriges bästa rekryterare 2019”.

 

 

– Detta känns så kul och smickrande! Att varje dag få jobba med det jag tycker är allra roligast på ett bolag som dessutom verkligen värnar om medarbetare, kultur och employer branding-frågor känns så kul! Under drygt sex års tid har jag fått den stora äran att vara med och attrahera och rekrytera våra fantastiska medarbetare och dessutom mina egna kollegor till Xenit. Att de nu har nominerat mig till Sveriges bästa rekryterare känns som ett bevis på att jag har gjort rätt saker under min tid på Xenit. Stort tack för förtoendet och nomineringarna hälsar Amanda! 

 

När Simon började på Xenit hade han aldrig rört Windows. Idag är han inte bara expert inom digitala tjänster utan även vår nya CTO.

När Simon började som Xenits första anställda 2009 hade han aldrig rört Windows, men han fick fort lära sig allt om Microsoft och Citrix. Sedan dess har han även startat DevOps-teamet hos oss, blivit Citrix Technology Professional (CTP) och nu senast tagit sig an rollen som Chief Technology Officer (CTO) hos oss.

Som CTO hos oss är Simons främsta uppgift är att hålla våra medarbetare, kunder och communitys uppdaterade inom de senaste trenderna och att sprida kunskap för att vi skall kunna fatta så bra beslut som möjligt.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Xenit?

#UnboxYourBusiness #Xenit1337

Ikväll var det dags för vårt femte Meetup – Cloud Native GBG som hade temat API Gateways and Cell-based Architecture.

Simon Gottschlag från Xenit inledde kvällen och presenterade kvällens inbjudna talare Paul Fremantle som är CTO och grundare av WSO2. Han är medlem i Apache Software Foundation och har lång erfarenhet av Open Source.

Stort tack till Gothenburg Tech Radar och Pagero för ett fint samarbete och väl utfört event!

Vi ser fram emot fler givande Meetups framöver!

meetup wso2 cloudnative unboxyourbusiness

”Vi har aldrig haft en så stark uppställning av talare tidigare” – Citrix User Group 2019.

Idag och igår gick Citrix User Group 2019 av stapeln i Stockholm. Xenit var självklart på plats med flera av våra spceialister. I år hade även två av våra konsulter Adam och Simon fått den stora äran att hålla varsin presentation:

 

Cloud Native ADC – Simon Gottschlag

Simons session introducerade det arbete Citrix gjort under de senaste åren med sin Cloud Native-satsning och hur man kan använda Citrix Ingress Controller i Kubernetes.

 

CVAD – Från marken till molnet! – Adam Clark

Under denna session guidade Adam publiken genom en migrering från en On-Prem Citrix Virtual Apps and Desktops installation till Citrix Cloud och dess CVAD Service. Adam berättade även om några vanliga missuppfattningar med Citrix Cloud och gav tips och tricks för vad man skall tänka på inför en flytt. 

 

Tack för den här gången och hoppas på att få se många av er igen på Citrix User Group 2020!

Äntligen kan vi titulera oss Citrix Platinum partner – den högsta partnerskapsnivån inom Citrix!

Tack till alla våra fantastiska medarbetare som gjort detta möjligt genom år av hårt slit, certifieringar och specialiseringar!

Läs mer i vår pressrelease: https://www.mynewsdesk.com/se/xenit/pressreleases/xenit-blir-citrix-platinum-partner-2919650

#Xenit1337 #UnboxYourBusiness #Citrix #Citrixpartner

För frågor kring vårt partnerskap med Citrix, kontakta Linus Lindström.

Sedan 2017 är Xenit partner till Varonis som är pionjärer inom säkerhetsplattformar. Deras specialområde är mjukvara för datasäkerhet, regelefterlevnad, dataklassificering och analys. Genom att bland annat analysera filaktivitet och användarbeteende kan Varonis upptäcka interna hot och cyberattacker.

En av våra medarbetare, Rickard Carlsson, har nu tagit certifieringen ”Varonis Remediation Certification”. Rickard har i och med certifieringen bevisat sin kunskap i att använda sig av Varonis verktyg för att konvertera miljöer till att efterfölja ”least privilege” modellen. Varonis själva säger följande om certifieringen:
This certification will go over the best practices to achieve least privilege model, ACL restructuring, and go over the ability to scope out a client’s environment.

Känner ni att ni inte har full kontroll över er filstruktur och skulle behöva en kontroll för att säkerställa att obehöriga inte har åtkomst till känsliga data? Vill ni veta mer om vad Varonis produkter kan hjälpa er organisation med?

Kontakta oss!

Rickard Carlsson
rickard.carlsson@xenit.se | www.xenit.se
Xenit AB | Kungstorget 7 | 411 17 Göteborg | Sweden
Office +46107073500 | Direct +46107073548

Idag är vi på Xenit stolta då vårt alldeles egna DevOps-team har årsdag, det firar vi dessutom genom att titulera oss som ”Microsoft Gold DevOps Partner”.

DevOps (från Development and Operations) är en kultur, praxis och olika verktyg som möjliggör säkrare och snabbare leverans av applikationer och tjänster.
För Xenit innebär det att vi hjälper våra kunder att sammanföra sin verksamhet med utvecklare och drift för att skapa ett samarbete som gör att nya idéer kan förverkligas så snabbt och säkert som möjligt.
Vi på Xenit arbetar med verktyg – både internt och som tjänster åt kunder – som exempelvis Azure DevOps, Kubernetes och Ansible med mera.

Xenit har under 2019 ett mål av att slå rekord med antal certifieringar och partnerskap, det för att vi vill satsa på utbildningar för våra fantastiska specialister. Det ger också en perfekt möjlighet för våra många nyanställda att tillsammans med sina mentorer suga åt sig all kunskap som redan finns internt.

Har du som kund eller kandidat ett brinnande intresse för DevOps eller är intresserad att få en presentation vad det innebär och kan hjälpa eran organisation med?

 

Kontakta oss!

 

Fabio Hallerstedt
fabio.hallerstedt@xenit.se | www.xenit.se
Xenit AB | Kungstorget 7 | 411 17 Göteborg | Sweden
Office +46107073500 | Direct +46107073520