Aktuellt

DataTjej Galan 2020 är ett nytt koncept i Göteborg i år, för att fira alla medlemmar i ”DataTjej” med en inspirerande kväll tillsammans med medlemmarna.

DataTjej är en ideell förening som bildades redan 1998, i år är de över 2000 medlemmar i Sverige. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan individer som identifierar sig som kvinna eller icke-binär i alla åldrar som studerar, jobbar eller är intresserade av data/IT. De arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter främst mellan studenter och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan.

Vi tycker att det här är ett mycket viktigt initiativ i branschen och något som Xenit är mycket stolta över att sponsra och stå bakom!

Läs mer om galan och föreningen DataTjej här.

Idag meddelar Xenit via My Newsdesk att vi med den nya tjänsten Virtual Workspace erbjuder våra kunder ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att jobba med virtuella skrivbord.

Läs hela inlägget

Vad är Windows Virtual Desktop?

Windows Virtual Desktop (WVD) är, precis som namnet avslöjar, en tjänst från Microsoft för leverans av datorer och applikationer som körs helt i Azure. Tjänsten, som släpptes för några månader sedan, möjliggör virtualisering av Windows 10 multi-user och Windows Server, utan att någon bakomliggande infrastruktur krävs. Windows 10 multi-user innebär att flera användare kan vara anslutna till samma Windows 10 samtidigt, något som inte var möjligt tidigare och är just nu exklusivt till WVD.

Läs hela inlägget

För tredje gången på sex år är Xenit med på Dagens industris lista över snabbväxande företag. För att kvalificera sig till Di Gasell måste man ha vuxit uthålligt, lönsamt och organiskt.

– Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans lyckats växa på ett sunt sätt och att vi är ett av de bästa bolagen i Sverige på just det. Vår ambition är att vara den bästa arbetsplatsen och det skapar i sin tur förutsättningar för tillväxt och bra kundrelationer, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit hamnar på plats 143 bland Gasellföretagen i regionen. Sedan starten 2009 har antalet anställda ökat varje år och Xenit har idag 40 medarbetare.

Läs hela inlägget

Är du nyfiken på hur din organisation tar sig ut i molnet och vill ha en grundläggande kurs i Azure? Xenit och Microsoft håller tillsammans i workshopen ”Azure Cloud Essentials” som förhoppningsvis kan bli startskottet för er kommande molnresa.

Läs hela inlägget

Microsoft Ignite är ett årligt event för slutkunder och partners där Microsoft delar med sig av sin vision för det kommande året. På plats i Orlando, Florida fanns Xenits Linus Lindström, Jonas Back och Tobias Sandberg som följde eventet live.

Läs hela inlägget

Vi kan med en otrolig stolthet meddela att Amanda Blom, rekryteringsansvarig på Xenit har hamnat på HR Sveriges 2019 års lista över ”Sveriges bästa rekryterare 2019”.

Läs hela inlägget

När Simon började på Xenit hade han aldrig rört Windows. Idag är han inte bara expert inom digitala tjänster utan även vår nya CTO.

Läs hela inlägget

Ikväll var det dags för vårt femte Meetup – Cloud Native GBG som hade temat API Gateways and Cell-based Architecture.

Simon Gottschlag från Xenit inledde kvällen och presenterade kvällens inbjudna talare Paul Fremantle som är CTO och grundare av WSO2. Han är medlem i Apache Software Foundation och har lång erfarenhet av Open Source.

Läs hela inlägget

”Vi har aldrig haft en så stark uppställning av talare tidigare” – Citrix User Group 2019.

Idag och igår gick Citrix User Group 2019 av stapeln i Stockholm. Xenit var självklart på plats med flera av våra spceialister. I år hade även två av våra konsulter Adam och Simon fått den stora äran att hålla varsin presentation:

Läs hela inlägget