Aktuellt

Joel Jerkin och Tobias Sandberg från Xenit deltar just nu på Microsoft Ignite 2017, den årliga tekinkonferensen som i år anordnas i Orlando, Florida. 25,000 slutkunder, partners och leverantörer tar tillsammans under en vecka del av det senaste nyheterna inom Microsoft produkssfär och nätverkar med de bästa inom dess område.

Läs hela inlägget

Xenit är en av tre finalister i ”Årets Partner 2017” som koras på Microsoft Partner Day den 12 september.

Xenit är nominerade i kategorin ”Årets Partner inom det intelligenta molnet” med vårt kundcase tillsammans med Göta Energi och den molnbaserade Microsoft Azure plattform vi tagit fram till dem.

Läs hela inlägget

Läs om Xenits tillväxtresa och vikten av att ta IT-säkerhet på allvar när GP intervjuar vår VD Linus Lindström. Nedan följer några utdrag från artikeln:

Ni levererar bland annat IT-säkerhetslösningar till era kunder. Har företagen koll på hur starkt skydd de måste ha?
– Ja och nej. Medvetenheten har ökat. Förr kunde ett företag ha sina servrar i ett gammalt städskåp utan lås. Då kunde vem som helst gå in och plocka ut ett helt backupband. Nu har de flesta utlokaliserat sina servrar till professionella datacenter med ordentliga säkerhetsklassificeringar och passerkort. Men överlag är säkerhetsnivån för låg, hos såväl privatpersoner som myndigheter, organisationer och företag.

Läs hela inlägget

I lördags arrangerade vi höstens första ”Hackaton” i Xenits lokaler för våra medarbetare. Under ledning av vår seniorkonsult Jonas Brammesjö var uppdraget att under dagen färdigställa fungerande demomiljö med Citrix NetScaler SD-WAN.

Vi byggde upp ett scenario där vi i vårat konferensrum installerade ett virtuellt datacenter bakom en Citrix NetScaler SD-WAN VPX-100-SE och ett Branch Office bakom en Citrix NetScaler SD-WAN 410-100-SE. Dessa kopplade vi sedan ihop med tre olika förbindelser för att testa och demonstrera hur vi med hjälp av Citrix NetScaler SD-WAN kostnadseffektivt kan skapa en säkert och redundant anslutning.

Läs hela inlägget

Hej,

Nu är datumet och ämnet spikat för kommande event:

En öl på Xenit – med fokus på digital infrastruktur.

Kvällens ämne: Office 365 – vilken produkt till vilket syfte?

När: Onsdagen den 20 september klockan 17.30-19.00.

Läs hela inlägget

Möt vår tekniska specialist Simon som varje dag arbetar med att utföra hjältedåd för våra kunder

Simon, vad innebär ”Unbox your business” för dig i din roll på Xenit?
Lite vad det låter som: man kan se kundens verksamhet som en låda, titta på den, packa ur den och utifrån det utforma den modellen som kunden själv vill ha. Kunden har kanske potential att göra så mycket mer än vad den är medveten om med det vi redan har, man får titta på deras miljö och se vad de behöver. Man vill förbättra deras arbetsplats genom att tänka på det utifrån, från ett annat perspektiv, och se vad kan vi göra för att göra det bättre. Sen är det viktigt att vi internt också hela tiden tänker på att förnya oss för att inte fastna i samma spår.

Läs hela inlägget

Xenit är på plats för Microsofts partnerkonferens Inspire (tidigare WPC) som i år hålls i Washington D.C., USA. Med över 17 000 deltagare från 140 olika länder är det onekligen ett av branschens absolut viktigaste och mest välbesökta event.

 

Fokus på Inspire är Microsofts ”roadmap” för kommande året, nätverka och skapa kontakter, ta del av ”best practices”, andras erfarenheter och ta del av Microsofts senaste produktinnovationer.

Läs hela inlägget

Den 12 maj anordnade ITG (IT-gymnasiet i Göteborg) sin årliga ”ITG Awards” för hela skolans elever, lärare och samarbetspartners.

Xenit var på plats för att dela ut pris i kategorin ”bästa problemlösning”. Vinnaren blev Adam Frithiofson med sin unika egenbyggda floppyorgel som spelade ”Don’t stop believin”.

Priset som Xenit sponsrade med var att få skickas upp i molnet och genomföra en segelflygning.

Läs hela inlägget

Idag välkomnar vi Petter, Xenits nya nätverksspecialist! Petter kommer att ingå i vårt team av Specialister där han kommer ha ett stort fokus på brandväggar och annan nätverksutrustning.

På fritiden sysslar Petter med dykning, squash och golf, men har också testat på fallskärmshoppning på Nya Zeeland. Petter är dessutom gammal trummis, i juni ska han upp till Stockholm och se Guns N’ Roses som är ett av hans favoritband sedan länge.

Läs hela inlägget

Möt vår tekniker Tobias som varje dag arbetar med att utföra hjältedåd för våra kunder

Tobias, vad innebär ”Unbox your business” för dig i din roll på Xenit?
För mig handlar det främst om att jag vill vara med och utveckla kunden, se vilken potential som finns i de möjligheterna vi erbjuder. Jag vill inte bara göra så att det fungerar utan göra det ännu bättre än så! Jag försöker att ständigt se potentialen i möjligheten att förbättra någonting även stort eller litet.

Läs hela inlägget